קורא ספרים אלקטרוני בעברית
קורא ספרים אלקטרוני הוא מכשיר ייעודי לקריאת ספרים בפורמט אלקטרוני המסוגל לקרוא ספרים דיגיטאליים בפורמטים שונים.
קוראי ספרים אלקטרונים לעומת אפליקציות לקריאת ספרים
למרות שכיום ניתן גם למצוא תוכנות לקריאת ספרים עבור טאבלטים ואפילו טלפונים סלולאריים כגון iBooks של אפל, הרי שהמכשירים הייעודים הם נוחים יותר לקריאה ומדמים באופן מדויק יותר את הדיו המודפס על הנייר באמצעות שימוש בטכנולוגיה של דיו אלקטרוני.
בשונה ממסך ה - LCD, הדיו האלקטרוני של מכשיר לקריאת ספרים אינו חייב להיעזר בתאורת מסך אחורית ולמעשה צורך חשמל רק כאשר חל שינוי כלשהו על המסך. מסיבה זו, הוא פחות בוהק, לא מעייף את העיניים וניתן להשתמש בו גם אל מול אור השמש מבלי להסתנוור, ממש כמו כאשר קוראים ספר רגיל.
בשנים האחרונות חלה גם התעניינות הולכת וגוברת של קהל הקוראים הישראלי בספרים אלקטרוניים בעברית וניתן לרכוש כיום קורא ספרים אלקטרוני בעברית מלאה מחברות שונות.
איזה קורא ספרים אלקטרוני מומלץ?
בשוק קיימים סוגים רבים של קוראי ספרים אלקטרוניים וחלק גדול מהם כמעט זהים אחד לשני, כך שחשוב להסתכל על המפרט של כל אחד מהם לפני שמחליטים לבצע רכישה.
קורא הספרים הוותיק בשוק הוא ה - Kindle של אמאזון ולמעשה מדובר באחד מהחלוצים הראשונים בתחום הקוראים האלקטרוניים. הקינדל מגיע בשני דגמים עיקריים : דגם ה - Paperwhite שהוא בעל רזולוציה גבוהה יותר (קיים גם בגרסת 3G) ומסך מגע והדגם הקלאסי (דור רביעי) ברזולוציה נמוכה יותר וללא מסך מגע. למרות שלא ניתן להרחיב את נפח הזיכרון של הקינדל, הרי שהוא מספיק לאחסון של כמה אלפי ספרים, כך שלא מדובר בחיסרון משמעותי.
קוראים פופולאריים נוספים הם אלו של Onyx (Boox), PocketBook ו - Sony. ה - Onyx הוא מתחרה ישיר לקינדל ולכן הדגם האחרון שלו מציע רזולוציה גבוהה, מסך מגע ומודל עם תאורה אחורית. ה - PocketBook לעומת זאת מזכיר יותר את הקינדל המקורי, למעט דגם ה - 9.7 לו רזולוציה גבוהה יותר (אך הוא גם שוקל בהתאם).
בנוסף לזאת, ה - PocketBook וה - Onyx מצטיינים בכך שהם כוללים טכנולוגיה של הפיכת טקסט לדיבור (באנגלית בלבד נכון להיום) ולכן אופטימאליים לבעלי לקויות ראייה או מי שמעוניין "להאזין" לספר בזמן אימון כושר או נסיעה צפופה תחבורה הציבורית.
קורא ספרים נוסף הוא של Sony וגם הוא מזכיר במידה רבה את הקינדל הקלאסי מבחינת רזולוציה, אך כולל גם מסך מגע.
קורא ספרים אלקטרוני בעברית
למרות שנכון להיום Onyx ו - Pocketbox הם המכשירים היחידים שיש להם תפריט מלא בעברית, הרי שגם קוראי ספרים אלקטרוניים אחרים יכולים לתמוך בקריאת ספרים בעברית לאחר התקנת תוכנות נוספות.
בנוסף, קורא ספרים אלקטרוני בעברית של חברות Onyx ו - Pocketbox מאפשר קריאת פורמטים רבים ואינו צורך הפיכת פורמט הקובץ לאחר הורדת הספר, כמו שנדרש לעיתים קרובות בדגמים של קינדל ו- Sony.
|